fbpx

Újra magabiztosan – Areola tetoválás a Noé Orvosi Esztétikában!

2023. augusztus 03. BlogSzépészet

A modern társadalom egyre nyitottabb a testkép és a testi változtatások elfogadása iránt, ugyanakkor még mindig vannak témák, amelyek tabunak számítanak. Az egyik ilyen terület a veleszületett pigmenthiány, sérülésekből adódó bőrelváltozások és a betegségek miatti műtéteket követő mellelváltozások.

Az emlőeltávolító műtét egy olyan komoly beavatkozás, amellyel számos nőnek szembe kell néznie az emlődaganat kezelése kapcsán. Amikor egy nő emlőeltávolításon esik át, a testében történt változások jelentős hatást gyakorolnak az énképére is, amelynek visszaszerzése nehézségekkel járhat. A rekonstrukciós műtétek után az esztétikai megjelenést elősegíti a mellbimbó- areola tetoválás, amely lehetőséget ad a megváltozott test elfogadására.

„Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a nők döntő többsége ma felgyógyul a mellrákból, de nagyon rossz az a beidegződés, hogy a lényeg, hogy túlélte. Fontos, hogy milyen minőségben folytatódik onnantól az életük. Tisztelni kell a nőiségüket, a mell szépsége pedig nem csak a szexualitás szimbóluma, hanem az önértékelés, az önbecsülés része. Ezért minden eszközzel azon vagyunk, hogy ezt vissza tudjuk adni nekik.”

Dr. Mátrai Zoltán, általános-, mellkas-, és plasztikai sebész, klinikai onkológus

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az innovatív orvosi tetoválások jelentősen helyreállítják a páciensek énképét és önbizalmát, hisz ezek segítségével enyhíthetjük a tökéletlenségek látható nyomait.

Mit jelent a realisztikus tetoválás?

Az orvosi pigmentáció valójában nem orvosi beavatkozás, hanem egy általában orvosi beavatkozást követő módszer, amit valamilyen egészségügyi állapot tesz indokolttá.

A realisztikus areola tetoválás egy újszerű megoldás, amely során a hozzáértő szakember speciális festéket juttat a hámréteg alá a mellbimbó helyére és a körülötte levő bőrfelületbe. Az eljárás nem gyógyít, ugyanakkor nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a betegségből adódó látható helyen lévő, hegeket, egyenetlenségeket korrigálja.

Az areola tetoválás számos esetben megfelelő megoldást nyújthat a páciensek számára, hiszen akár a természetes mellbimbó egyenetlen pigmentáltságán is javíthatunk a bevitt festékkel, de ugyanakkor emlőeltávolítás esetén maga a mellbimbó 3D-s, realisztikus imitálása is lehetséges az orvosi tetoválás segítségével. Olyan gyakran felmerülő problémákat is kezelhetünk vele, mint a mellnagyobbító vagy épp mellkisebbítő műtétek után fennmaradó fehér hegesedés eltakarása.

Az orvosi tetoválás módszerével ez a bőrszíntől eltérő heg újra összhangba hozható az őt körülvevő bőr színével, továbbá a mellbimbó udvarának megváltozott, elveszett kontúrja visszaállítható. A természetes és realisztikus eredmény elérése érdekében pontokkal, és természetes hatást kölcsönző satírozási technikával dolgoznak, ezzel kialakítva a formát, a kontúrt és az árnyékolást. Az areola tetoválás során legalább 3-4 féle színárnyalatot alkalmaznak a természetes állapottal megegyező hatás elérése érdekében.

Évekig tartó megoldás, szakértő kezek által

Az areola tetoválás tulajdonképp nagyban hasonlít a sminktetováláshoz, ebben az esetben is speciális orvosi pigmentekről beszélünk, amelyek az idő előrehaladtával megfakulhatnak. A hosszan tartó eredmény érdekében érdemes ellenőriztetni és a színeket időközönként megújítani.

Ez a speciális orvosi tetoválás bár hasonlít a szépészeti tetováláshoz, technikáját tekintve mégis teljesen más. Areola tetoválás esetén hozzáértő szakemberre van szükség, aki szakmai képzettséggel, tapasztalattal rendelkezik és erre a célra kifejlesztett precíziós műszerrel, bőrbarát festékanyagokkal dolgozik. A szegedi Noé Orvosi Esztétika orvosi mikropigmentálás specialistája, Jakab Linda nagy szenvedéllyel és elhivatottsággal készít vendégei számára humán-orvosi pigmentálást.

Emeld új szintre az önbizalmad, hisz Te is megérdemled, hogy szeresd azt, amit a tükörben látsz! Számunkra fontos, hogy támogassuk a nőket az önelfogadásban, hiszen minden test egyedi és értékes!

Vegyél részt személyes konzultáción, ahol tetováló specialistánkkal, Jakab Lindával egyeztetve minden felmerülő kérdésedre választ kaphatsz!

 

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.