fbpx

Minden, amit a SkinPenről tudnod kell!

2023. november 20. BlogSkinPenSzépészet

Új dimenzió a bőrfiatalításban!

A bőrfiatalítás területén folyamatosan jelennek meg új technológiák és kezelések, amelyek segíthetnek a feszesebb, rugalmasabb bőr elérésében. Az egyik ilyen forradalmi eljárás a SkinPen, amely mikro-tűszúrásos terápiát alkalmaz a bőr megújítására.

Mi az a SkinPen?

A SkinPen egy klinikailag igazolt mikro-tűszúrásos terápia, amely során apró tűkkel több ezer kontrollált mikrocsatornát hozunk létre a bőr felszínén. Ezek a mikrosérülések serkentik a bőr öngyógyító mechanizmusait, fokozzák a kollagéntermelést és segítik a sejtek regenerációját. A kezelés alatt sebészi rozsdamentes acél tűket alkalmazunk, amelyek finoman átszúrják a bőrt, miközben minimális kárt okoznak.

Miért érdemes a SkinPen kezelést választani?

A kezelés rengeteg előnye közül mi most a legjelentősebbeket emelnénk ki.
– A SkinPen kezelés hatására a bőr textúrája javul, valamint csökkennek a ráncok és a finom vonalak.
– Segít az egyenetlen bőrtónus kiegyenlítésében és a pigmentfoltok csökkentésében.
– A mikro-sérülések serkentik a kollagéntermelést, aminek köszönhetően a bőr visszanyeri feszességét és rugalmasságát.
– A SkinPen hozzájárul a pórusok szűkítéséhez is, így javítva a bőr megjelenését.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki a bőrfiatalításra természetes megoldást keres, ugyanis a SkinPen a bőr természetes kollagén- és elasztinrostjait használja fel annak megújításához. Szintén javasoljuk azoknak, akiknél nem alkalmazható hőalapú vagy kemikáliákat használó kezelés, ugyanis a SkinPen mechanikai eljárással éri el a kívánt eredményt.

Hogy zajlik egy kezelés?

A SkinPen kezelés előtt a szakember ismerteti az eljárás menetét, az esetleges mellékhatásokat, ellenjavallatokat. Az arckezelés rendkívül gyors, csupán 30 percet vesz igénybe. A maximális komfortérzet elérése érdekében helyi érzéstelenítőt használunk, így akezelés fájdalommentes a páciens számára. Az eljárás során pedig a kellemetlen súrlódások és a mikrotűk haladásának elősegítése érdekében LIFT hidrogélt alkalmazunk. Lezárásképp pedig egy steril, biocellulóz, nyugtató hatású arcmaszkot helyezünk fel a kezelt területetre.

A kezelés után fontos a megfelelő napvédelem, hogy megőrizzük a bőr egészségét és elkerüljük a pigmentációs változásokat. A mikrocsatornák bezáródásához 18 órára van szükség, így a kezelést követő napon még nem ajánlott sminkelni. A kezelést követően a lábadozási idő nagyon rövid, 1-2 napig még láthatóak a tűszúrások miatti kipirosodások és enyhe duzzanatok, de ezek maximum 72 óra elteltével maradéktalanul eltűnnek. A legjobb eredmény elérése érdekében 3-4 kezelés ajánlott, az alkalmak között 4 hetes szünetekkel.

Mikor lesz látható eredménye?

A bőr megújulása a kezelést követő napokban kezdődik el és jellemzően 30-60 nap körül csúcsosodik ki, majd onnantól kezdve fokozatosan csökken. A folyamat azonban a beavatkozást követően 300 napig is eltarthat, ennek mértéke azonban egyéni adottságok függvényében változhat.

 

A SkinPen izgalmas új lehetőségeket kínál a bőrfiatalítás terén, amely természetes módon serkenti a bőr regenerációját. Ahhoz, hogy a kezelés a lehető legjobb eredményeket hozza, fontos szakemberrel konzultálni, aki részletesen felvilágosít a kezelésről és a személyre szabott kezelési tervről.

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram