fbpx

Így érj el természetes hatású, de látványos ajkakat!

2024. január 03. AjakfeltöltésBlogSzépészet

Az ajakfeltöltés ma már egy rutin beavatkozásnak számít az esztétikában. Annak ellenére, hogy ez az egyik legnépszerűbb beavatkozás, még mindig sokan hezitálnak, félve a túlzásba vitt végeredménytől. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján sokan az ajakfeltöltést az úgynevezett „kacsaszájjal” azonosítják, pedig a titok nem a módszerben, hanem a mértékletességben rejlik.

Évszázadokkal ezelőtt a vékony, pici száj felelt meg az adott kor szépségideáljának, korunkban azonban a szépen ívelt, dús ajkakat tartjuk vonzónak. Az ajakfeltöltés ma már az orvosi esztétika egyik legalapvetőbb és legjelentősebb részévé vált, ugyanis rengetegen szeretnének formásabb, teltebb ajkakat. Ezt az eredményt korábban szilikonnal érték el, ma már azonban hialuronsavat használnak, amely egy sokkal biztonságosabb anyag.

Felmerülhet a kérdés, hogy mégis egy ilyen beavatkozás hogyan lehet természetes? A hialuronsav egy olyan anyag, amely természetesen megtalálható a testünkben, különösen a bőrben, az ízületekben és a szemekben. A hialuronsavas ajakfeltöltés során ezt a természetes anyagot használjuk arra, hogy növeljük az ajkak térfogatát és hidratáljuk a bőrt.

Az igazi szépség a természetességében rejlik, éppen ezért az ajakfeltöltés nem arról szól, hogy drasztikusan megváltoztassuk a megjelenést, hanem inkább arról, hogy kiemeljük mindenkinek az egyedi szépségét. A túlzás ugyanis sosem vezet jó eredményhez, az arányok megtartása ebben az esetben is kulcsfontosságú. Mindenképp érdemes kis mennyiségű töltőanyaggal kezdeni, hogy elkerüljük a ’mű’ hatást.

A természetesség egyik kulcsa továbbá az ajakkontúr kiemelésében és formázásában rejlik. A finom kontúrozás segít abban, hogy az ajkak természetesen emelkedjenek ki, anélkül, hogy túlzott hangsúlyt kapnának. A legjobb eredmények érdekében mindig tapasztalt és szakképzett orvosra bízzuk az ajakfeltöltést.

A gyógyulási időszak során nagyon fontos, hogy pontosan betartsuk az előírt utasításokat. Az ajaktöltést követően 72 óráig nem szabad sportolni, szaunázni és szoláriumba menni. Ez rendkívül fontos a fertőzések elkerülése érdekében. Ami pedig szintén tilos ebben a 3 napban, az a csókolózás, hiszen ilyenkor könnyedén sérülhet a száj. A kezelést követően az ajkak érzékenysége miatt kozmetikai termékek használata sem ajánlott az érintett területen.

Az ajakfeltöltés tehát nem arról szól, hogy drasztikusan megváltoztassuk a megjelenésedet, hanem inkább arról, hogy kiemeljük a szépségedet és fiatalosságodat. A természetesség művészete éppen ebben rejlik – az apró finomságokban és az egyediségben.

Ha benned is megszületett a döntés és csábítóan dús, szabályos ajkakat szeretnél, akkor jelentkezz be a Noé Orvosi Esztétikába! Amennyiben további hasznos tartalmakat szeretnél a témában olvasni, akkor pedig kövess minket a Facebook-on és az Instagram-on!

 

 

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram