fbpx

Szálbehúzás kisokos: a mono és fogazott szálak

2022. augusztus 31. BlogSzálbehúzásSzépészet

Szeretnél egy kicsit többet megtudni a szálbehúzásról, de nehéz eligazodni a szakkifejezések között. Gyakran olvasol mono és fogazott szálakról, de nem tudod, hogy mi a különbség közöttük? Segítünk eligazodni a szálbehúzás világában, hogy te is magabiztosan érkezhess meg a kezelésedre!

1.     Mono szálak a kollagén szintézés serkentésére

A finomszálas kontúrterápia során PDO vagy PLO vékony szálakat használunk, melyek felülete egyenletes, nem fogazott. Az eljárást elsősorban mono szálakkal végezzük. Ezek az arc feszesítését, a ráncok enyhítését szolgálják azzal, hogy elősegítik a szálak körül a kollagénrostok termelődését, melynek eredményeképpen új kollagénháló jön létre a kezelt területen.

Az arc melyik területein használjuk őket? A mono szálakkal a legjobb eredmények a nyak ráncai és megereszkedése esetén, valamint a homlokon és a szem alatti területen érhetők el. A behelyezés során a mono szálakat az arc úgynevezett „horgonypontjaihoz” rögzítjük, ami segíti a szálak stabilitását és megfelelő helyen maradását.

2.    Volumennnövelés csavart szálakkal

A sima mono szálakkal azonban nem minden esetben lehet jelentős volumennövelést elérni, ezért kombinálhatjuk őket fogazott COG szálakkal, vagy használhatunk helyettük csavart (screw) szálakat. A screw szálak a mono száltípus tűre csavart változatai, amelyek a bőrbe helyezés után is tökéletesen megtartják alakjukat. A volumennövelő csavart szálak kialakításuknak köszönhetően lehetővé teszik a szövetek térfogatának növelését, megemelését. A csavart forma eredményeképp magasabb a lokális anyag koncentráltság, ezáltal intenzívebb a kollagéntermelő hatás, mint a sima mono szálak esetében. A csavart szálakat leggyakrabban ráncok és lágyrészhiányos területeken alkalmazzuk a homlokon, az orcákon és a száj körül.

A szálbehúzáskor használt szálak különböző típusai.

3.    Fogazott szálak a tartós lifting hatásért

A COG fogazott szálak tehát vastagabbak a finom mono szálakhoz képest, valamint fogakkal is el vannak látva. Ennek köszönhetően képesek erőteljesebben megemelni az arc vonalát és a jelentősen megereszkedett bőrnek is kontúrt adni. Leggyakrabban az állvonal megemelésére és vékonyítására használjuk.

Az szálakon található fogaknak köszönhetően a COG szálakat nem kell a már korábban említett „horgonypontokhoz” rögzíteni, hiszen ezek önmagukban is képesek stabil tartószerkezetként szolgálni a megereszkedett szövetek számára. A COG szálak és azok tüskéi körül és felgyorsul a kollagénképződési folyamat, így a mono szálakhoz hasonlóan itt is hosszútávú bőrfeszesítő hatásra számíthatunk.

Amiben azonban teljesen megegyeznek a mono és a fogazott szálak, hogy idővel teljes mértékben felszívódnak és nem váltanak ki allergiás reakciókat, így alkalmazásuk nem jár kockázattal.

Ha szeretnél többet megtudni a szálbehúzással történő arcformázásról, vagy szívesen olvasnál hasonló témában, akkor kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért, valamint vegyél részt telefonos konzultációnkon!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram