fbpx

Szájfeltöltés kisokos, avagy minden ajakfeltöltés tudnivaló egy helyen!

2022. december 20. AjakfeltöltésBlogSzépészet

A hialuronsavas ajakfeltöltés nagyon népszerű orvosesztétikai beavatkozás, amely segítségével dúsabb, teltebb ajkakat varázsolhatunk. Népszerűsége miatt az első kezelés előtt rendre felmerülnek olyan kérdések, mint hogy mire kell odafigyelni a kezelés előtt, fájdalmas-e az eljárás, mennyire tartós, valamint az is, hogy mire kell odafigyelni a töltés után. Mielőtt belevágnál, olvasd el bejegyzésünket, amelyben összeszedtük a legfontosabb ajakfeltöltéshez kapcsolódó tudnivalókat, hogy biztosan nem maradjon megválaszolatlan kérdésed!

Röviden az ajakfeltöltésről

A hialuronsavas ajakfeltöltés kezelés manapság egy teljesen rutineljárásnak számító, rövid beavatkozás. Habár a kezelés után azonnal el is hagyhatod a rendelőt, mégis fontos a megfelelő odafigyelés, és utóápolás a tökéletes és tartós végeredmény érdekében.

Kizáró tényezők

Bizonyos helyzetekben a hialuronsavas ajakfeltöltés nem javasolt vagy kifejezetten tilos, így ezekben az esetekben nem végezzük el az eljárást. Ilyen kizáró ok lehet például a területen aktív herpesz jelenléte, egyes fertőző bőrbetegségek, autoimmun betegségek, bizonyos gyógyszerek (pl. véralvadásgátlók) szedése, valamint terhesség és szoptatás alatt sem javasolt a beavatkozás. Szintén kizáró ok a hatóanyaggal szembeni allergia vagy bármilyen érzékenység.

A kezelés menete

Az ajakfeltöltés tudnivalói közül az egyik legfontosabb egy kezelés előtt álló páciens számára talán az lehet, hogy hogyan fog zajlani maga a kezelés és mennyire lesz fájdalmas? Az eljárást egy alapos fertőtlenítés előzi meg, illetve az elképzelések átbeszélése a kezelő orvossal. Amint minden fontos információ és kérés megbeszélésre került, kezdődhet is a kezelés. Az eljárást megelőzheti egy lidokain hatóanyagú érzéstelenítő krém felhelyezése a kezelt területre, ám bizonyos töltőanyagok ezt már eleve tartalmazzák, így nincs szükség a külön érzéstelenítésre. Ezt követően az előre meghatározott területekre betöltésre kerül a töltőanyag, amelyhez bár egy enyhe kellemetlen érzés társulhat a beinjektáláskor, ezen kívül semmilyen fájdalomra nem kell számítani.

A legjobb eredmény érdekében az ajakfeltöltésnél fontos az utóápolásra is figyelni.

Ajakfeltöltés után

Fontos kihangsúlyozni, hogy a feltöltés után még nem feltétlenül a végleges forma látható a tükörben, ettől azonban nem kell megijedni, hiszen a kezelés hatására kialakult duzzanat pár nap múlva elmúlik. A beavatkozás után közvetlenül bőrpír, duzzanat, esetleg apró vérzés alakulhat ki, ez teljesen normális jelenség, és egy-két nap után teljesen meg is szűnnek az ilyen jellegű panaszok. Az ajkak azonban egy ideig érzékenyek maradnak, így nagyfokú odafigyelés szükséges.

A fentiek teljesen normális reakciók és tünetek, amelyek néhány nap múltán teljesen el is múlnak. Amennyiben bármilyen más fel nem sorolt tünetet tapasztalsz (nagyon erős fájdalom, vérzés), fordulj a kezelő orvosodhoz!

Utóápolás

Általánosságban elmondható, hogy a kezelés után még érzékenyek az ajkak, ezért kozmetikai termékek használata ezen a területen egy pár napig nem ajánlott. A kemény kekszek, gyümölcsök, magvak és egyebek harapását jobb mellőzni a gyógyulási időszakban, és kerüljük az ajkak gyakori érintését, nyalogatását is. A kezelést követően nem javasolt a szolárium, a napozás és a magas intenzitású sport aktivitás, hiszen ezek megemelhetik a testhőmérsékletet és a vérnyomást, amely lelassítja a gyógyulás folyamatot. A hialuronsavas ajakfeltöltés hatása általában 4-12 hónapig tart, viszont a hialuronsav segítségével a szövetek szerkezetének javítása által hosszútávú eredmények is elérhetők.

Ha az olvasottak alapján végleg elhatároztad magad és szeretnél Te is dús ajkakat, jelentkezz be hozzánk még ma hialuronsavas ajakfeltöltésre! Hasznosnak találtad ezt a bejegyzést? Kövess minket a Facebookon is további érdekes tartalmakért!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.