fbpx

Nem minden hialuronsav egyforma? Íme az eltérés a hialuronsav fajtái között

Ahogy egyre többet olvasol a hialuronsavról, egyre elveszettebbnek érzed magad a témában? Az már egyértelmű, hogy különbség van a hialuronsav fajtái között, de még mindig nem vagy biztos abban, hogy pontosan miben is térnek el egymástól? Ebben a bejegyzésben segítünk, hogy tisztábban láss a hialuronsavak világában és felkészültebbnek érezhesd magad.

1.     A hialuronsav fajtái: a lineáris hialuronsav

A lineáris hialuronsav az emberi szervezetben természetes úton előálló cukormolekula, amely egyaránt megtalálható a bőrben és a porcokban is. Fő feladata a bőr és a porc rugalmasságának megőrzése és azok regenerálása, amellyel védeni tudja a testet a külső behatásoktól. Mivel a lineáris hialuronsav egy teljesen természetes hatóanyag, melyet a szervezetünk is képes előállítani, ezért biokompatibilitásának köszönhetően semmilyen allergiás reakciót nem vált ki.

hialuronsav-linearis
De miért van szükség a hialuronsav pótlására, ha szervezetünk is elő tudja állítani természetes úton? Az ok egyszerű, az idő múlásával a hialuronsav lebomlási ideje felgyorsul, ezzel szemben pedig a termelődési üteme lelassul. A lineáris hialuronsav általános felezési ideje 12 óra, míg a termelődése sokkal több időt vesz igénybe. Ezt tulajdonképpen azt jelenti, hogy külső beavatkozás nélkül minden nappal kevesebb lineáris hialuronsavat tartalmaz a testünk, ami egyúttal a bőr és a porcok rugalmasságának csökkenését is jelenti.

2.    A hialuronsav fajtái: a keresztkötött hialuronsav

Ha a természetes úton előálló lineáris hialuronsav ilyen sok mindenre képes, akkor miért van szükség a keresztkötött párjára is? Azért, hogy a lineáris hialuronsav egyik nagy hátrányára, a gyors lebomlásra megoldást nyújtson. A keresztkötött hialuronsav a lineáris hialuronsav láncának meghosszabbításával, a molekula fehérjével való stabilizálásával jött létre, mely így befecskendezést követően tartósabb eredményeket képes garantálni.

hialuronsav-keresztkotott
A lineáris változattal szemben az immár háromdimenziós keresztkötött hialuronsav akár több ezer vízmolekula megkötésére képes, ami által rendkívül hatékony hidratálóvá válik, valamint segít kitölteni a kezelt bőrterület mélyedéseit és ráncait.

Ha szeretnél többet megtudni a hialuronsavas feltöltésről, vagy szívesen olvasnál hasonló témában, akkor kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért, valamint vegyél részt telefonos konzultációnkon!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram