fbpx

Mire jó az ezerarcú botox?

2022. április 28. BlogBotulinum toxinSzépészet

Érdekelnek a szépészeti kezelések, de nem tudod, hogy milyen problémára milyen kezelést válassz? Gyakran hallod, hogy valaki botoxoltat, de nem vagy teljesen biztos, hogy mire való? Segítünk, hogy tisztán láss! Mielőtt azonban elmerülnénk a kezelések tengerében, ismerkedjünk meg a botox alapjaival!

Hogyan működik a botox?

A botoxot, helyesebben botulinum toxint talán a ránctalanító hatása tette igazán népszerűvé. Ahhoz azonban, hogy megértsük a működését és az alkalmazhatóságát, érdemes az alapoktól indulni! Minek köszönhető valójában a ráncosodás? A ráncok két fő csoportba sorolhatók: beszélhetünk statikus és mimikai ráncokról. A botulinum toxin az utóbbi megszüntetésében válhat segítségünkre, nemsokára kiderül, hogy miért.

A mimikai ráncok – ahogy a neve is elárulja – az arcunk mimikai mozgásai miatt jönnek létre. Biztos te is sok embert ismersz, akinek a folyamatos nevetés következtében már egészen fiatalon elkezdtek megjelenni a szarkalábak a szemei sarkában. A folytonos bosszús tekintet is hasonlóan nyomot hagyhat az arcunkon nem is beszélve a mimikák ezernyi további formájáról. Ezek a fajta ráncok tehát alapvetően nem az öregedéshez köthetők.

Itt kerül a képbe a botulinum toxin. Ez a hatóanyag az izomba juttatva képes csökkenteni, vagy átmenetileg megszűntetni annak összehúzódását. Mivel így az izom nem tud megfeszülni, ezért az erősebb mimikák hatására sem fognak ráncok kialakulni az arcunkon. Ilyen egyszerű a sima bőr és a botulinum toxin receptje.

Mire jó a botox az arcon?

De vajon az arc mely területein alkalmazható eredményesen ez a hatóanyag és milyen problémák megoldására vált népszerű eljárássá?

Ránctalanítás

Ahogy előbb írtunk róla, a botulinum toxin igen széles körben elterjedt eljárás a mimikai ráncok csökkentésében. A legnépszerűbb és egyben legeredményesebben kezelhető területek az arc felső területéhez kapcsolódnak:

  • A homlok, illetve az azon vízszintes irányba futó ráncok talán az egyik leggyakrabban kezelt terület. Nem véletlen, hiszen számos arckifejezéshez és érzelmi állapothoz kapcsolódik olyan mimikai mozzanat, ami ezt a felületet érinti.
  • A glabella vagy másnéven a haragos ráncok a két szemöldök között található terület, amelyen mérges hangulatban vagy akár elmélyült gondolkodás közben gyakran ráncolunk.
  • A szemkörnyék ráncai és azon belül is a szarkalábak szintén hamar megmutathatják magukat arcunkon, ha mosolygós személyiségünk van vagy például a nem megfelelő napszemüveg viselési szokások miatt sokat hunyorgunk.

A narancshéj áll kezelése

A narancshéjszerű, azaz egyenetlen, mélyedésekkel teli áll kialakulásának hátterében számos jelenség állhat. A legtöbb esetben az idő múlásának következménye, mely a bőr rugalmasságának csökkenését okozza. Ennek köszönhetően a pórusok gyakran nagyobbnak látszanak, ami a narancshéjához hasonló kinézetet adhat olyan területeknek, mint az áll. Ez a jelenség szintén jól kezelhető botulinum toxin segítségével, hiszen az eljárással csökkenthetők a felületi egyenetlenségek.

Az állív karakterizálása, „Nefertiti vonalak” elérése

Az ókori egyiptomi királynéról elnevezett állvonal karakteres, feszes és fiatalon megjelenést nyújt bárki számára. Az eljárás során a botulinum toxint az úgynevezett masseter, azaz a rágó izmokba juttatjuk be. Ennek köszönhetően az állív izomzata megfeszül, és az áll vonala erőteljesebben kirajzolódik.

Nem kérdés többét tehát, hogy mire jó a botox, hiszen a fenti területek mellett a test számos más részén is alkalmazható még eredményesen ez a kezelés. Ha úgy érzed, hogy sikerült irányt mutatnunk a botox kezelésekben, akkor kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért, valamint vegyél részt telefonos konzultációnkon!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.