fbpx

Léteznek tartós szőrtelenítési módszerek? Minden, amit tudnod kell róluk

Sokunk számára okoznak kellemetlenséget a nem kívánt szőrszálak és eltávolításuk is gyakran kihívás elé állít minket. A mindennapos rohanásban sajnos nem mindig jut idő és energia a hosszas szőrtelenítő rutin elvégzésére. Arról nem is beszélve, hogy ezt a rutint újra és újra meg kell ismételnünk, ugyanis az otthoni szőrtelenítő megoldások, például a borotva vagy a gyanta, csak ideiglenes megoldást nyújtanak számunkra. Szerencsére ma már több tartós szőrtelenítési módszer közül is választhatunk, amely hosszan tartó, szőrtelen megjelenést biztosít. Ha kíváncsi vagy milyen eljárások közül választhatsz a tartósan sima bőr érdekében, olvasd el a bejegyzésünket!

A lézeres és az IPL-szőrtelenítés közötti különbség

Napjainkban már széleskörben elérhetővé váltak az olyan tartós szőrtelenítési módszerek, mint a lézeres és az IPL villanófényes szőrtelenítés. A két eljárás közti legfőbb különbség a fény típusa. A lézer egy monokróm, koherens fényforrás, ezzel szemben az IPL egy széles hullámhosszú, pulzáló fényforrás. Mindkét módszer ugyanazon az elven működik, a fényforrás a szőrtüszőbe hatolva a pigment-állományba nyelődik el, ahol a szövetek roncsolásának eredményeképp akadályozza meg az új szőrszálak kinövését. Fontos különbség azonban, hogy a villanófényes technológia nagyobb területet képes egyszerre befogni, valamint jóval fájdalommentesebb kezelés, mint a lézeres verzió.

Azonban, mint mindennek, ezeknek a tartós szőrtelenítési módszereknek is vannak hátrányai, illetve vannak esetek, amikor nem alkalmazhatók ezek az eljárások. Az IPL szőrtelenítés nem alkalmazható nagyon világos szőrszálak, nagyon sötét bőrszín, valamint sűrű anyagjegyes és szeplős bőrfelület esetén. A kezelt területeket óvni kell a napfénytől, ezért a nyári időszakban nem ajánlott villanófényes vagy lézeres szőrtelenítő kezelést végezni.

A lézeres szőrtelenítéshez használt berendezés.

Végleges vagy tartós szőrtelenítés?

A lézeres és az IPL szőrtelenítés is egyaránt hosszú, éveken át tartó szőrtelen megjelenést garantál számunkra, azonban a tudomány jelenlegi állása szerint 100%-ig végleges szőrtelenítés nem létezik. A leghatékonyabb eljárások segítségével a több alkalmas kezeléssorozatot követően tartós szőrtelenséget érhetünk el, mely a megfelelő utókezelésekkel hosszan fenntartható.

Ha szeretnél többet megtudni a különböző tartós szőrtelenítési módszerekről vagy szívesen olvasnál hasonló témában, akkor kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért, valamint vegyél részt telefonos konzultációnkon!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.