fbpx

Küzdelem a pigmentfoltok ellen – így szabadulhatsz meg tőlük!

2022. december 08. BlogCO2Szépészet

A ráncok mellett a másik leggyakoribb bőrprobléma az arcon az idő előrehaladtával megjelenő vagy az aknés hegek után maradt pigmentfoltok. A hiperpigmentáció kialakulásának számos háttere lehet a hormonális okoktól kezdve, a bőr természetes öregedésesen át egészen a napkárosodásig. Ha Te is ezekkel a sötét foltocskákkal küzdesz, olvasd el bejegyzésünket, mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

A pigmentfoltok kialakulása

Ahogy azt már a fentiekben említettük, a pigmentfoltok kialakulásának számos oka lehet, azonban az arcon lévő barna foltokat a legtöbb esetben napkárosodás, a bőr öregedése vagy gyulladás utáni hiperpigmentáció okozza. A napfénynek való hosszas kitettség hatására a bőr a káros UV-sugarak elleni védekezésként melanin-többletet termel, amely az arcon és a test más részein megjelenő sötét foltokat eredményezi. A gyulladás utáni hiperpigmentáció pedig a bőr valamilyen károsodása, pl. pattanásos hegek, égési sérülések vagy pikkelysömör okozza, ami barna foltokat hagy maga után.

A makacs pigmentfoltook ellen számos módon felveheted a harcot.

Problémamegoldás házilag

A pigmentfoltok ellen bevethetünk otthoni módszereket, a foltok világosítására, eltüntetésére való hatóanyagokkal, készítményekkel vagy otthoni kémiai hámlasztással. A hatóanyagok, amelyek a pigmentfoltok ellen hatásosak lehetnek, így többek közt a népszerű niaciamid és a c-vitamin. megtalálhatók lemosókban, krémekben, valamint gyakran szérumok formájában is. Az otthoni kémiai hámlasztást semmiképp nem ajánlott mindenféle előzetes ismeret nélkül elkezdeni, hiszen maradandó károkat is okozhatunk bőrünkben, ha a túl erős vagy nem megfelelő hatóanyagú kémiai hámlasztó készítményt helytelenül alkalmazzuk. Minden esetben, még a téli napokon is használjunk fényvédőkrémet, ezzel megelőzhetjük bőrünk károsodását és a további foltok kialakulását.

CO2 lézer a végleges eredményért

Ha szeretnél az otthoni kísérletezések helyett egy látványos, végleges megoldást, akkor a CO2 lézeres kezelés éppen számodra lett kitalálva.  A kezelés során egy számítógéppel vezérelt, nagy teljesítményű lézeres berendezéssel úgynevezett pixelekben hatolunk be a bőr legmélyebb rétegeibe, ezzel mikro sebeket ejtve a kezelt területen. A mikro sebek segítségével elért mesterséges hámlasztással ösztönözzük a bőrt a sejtek megújítására, ezzel serkentjük a kollagén- és hámsejtképződést.  A CO2 lézeres kezelés segítségével látványos eredményeket érhetünk el a bőrfelszín egyenetlenségének javításában és a kialakul pigmentfoltok eltüntetésében, halványításában.

Ha szeretnél véglegesen búcsút inteni a pigmentfoltoknak, jelentkezz be hozzánk CO2 lézeres kezelésre, nyerjük meg együtt a pigmentfoltok elleni harcot!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram