fbpx

Izzadásgátlás, hogy nyáron se érjen kellemetlenség

Itt a nyár és vele együtt a hőség is! Az izzadás egy természetes és normális fiziológiai folyamat, amelynek célja a test hőszabályozása. Szerepe van a salakanyagok kiürítésében, védelmet nyújt savas kémhatásának köszönhetően a bőrfertőzések kialakulásával szemben.

A testnek szüksége van az izzadásra, nem szabad ezt teljesen megakadályozni. Nyáron viszont sokkal többet izzadunk, mint télen, mert a magasabb hőmérséklet miatt a testet vissza kell hűteni. A legtöbb esetben a fokozott verejtékezés a szervezet természetes reakciója, ám ritkábban valamilyen betegség tünete is lehet. Ha az izzadás mértéke túlzott, akkor a mindennapi életben kellemetlenséget jelent a verejtéktől átnedvesedett ruha, vagy az ezzel járó testszag.

A verejték mértéke egyénenként változó. A legtöbb verejtékmirigy a talpon található, majd ezt követi a homlok és a tenyér, így ezek a területek a legérintettebbek, ha izzadásról beszélünk. A hiperhidrózis nagy mennyiségű izzadság termelődését jelenti, ami jelentkezhet a hónaljban, tenyéren, talpakon vagy akár az egész testen. A fokozott verejtékezés legenyhébb esetében csak finom csillogás figyelhető meg az érintett területeken, súlyos formában már cseppekben jelentkezik az izzadás.

Mivel a hónalj viszonylag zárt, nem tud a nedvesség olyan gyorsan elpárologni, mint mondjuk a szabadon hagyott vádlin, így ott lehet a leglátványosabban átizzadni az inget. Ha az izzadás mennyiségét túlzónak ítéljük, kerüljük a műszálas ruhákat, viseljünk pamut darabokat, a cipőnk legyen légáteresztő, hogy könnyebben távozhasson a verejték. Ha már az izzadásgátlók is kevésnek bizonyulnak.

A kellemetlen verejtékezéstől ma már orvosi kezelésekkel könnyen meg lehet szabadulni. A verejtékezés csökkentésére széleskörűen alkalmazott módszer a botulinum toxin kezelés, amelyet elsősorban a szépészeti kezelésekből ismerhetünk. A botulinum toxin kezelés gyors és nem befolyásolja a mindennapjainkat. A befecskendezett anyag blokkolja az idegvégződések és a verejtékmirigyek közötti kommunikációt, így ennek hatására csökken az izzadás. A kezelés teljesen biztonságos, hiszen nem károsítja a szöveteket, idegvégződéseket, valamint a verejtékmirigyeket sem. A botulinum toxinos izzadásgátlás hatása általában 9-12 hónapig tart. A hatás csökkenését követően a kezelést újra meg lehet ismételni.

Jelentkezz be a Noé Orvosi Esztétikába tartós izzadásgátlás kezelésre, hogy idén nyáron ne jelentsen problémát az izzadás.

Kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért!

 

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram