fbpx

Az ismétlés a tartós simaság titka! Miért kell megismételni a lézeres szőrtelenítést?

A lézeres szőrtelenítés remek alternatíva az otthoni szőrtelenítő rutinunk hosszútávú kiváltására, ám a tartós eredményhez elengedhetetlen a kezelés sorozatos megismétlése. Persze sokan szeretnének már az első alkalom után sima, szőrmentes megjelenést, azonban a kezeléssorozat szükségessége elválaszthatatlanul összefügg a szőrnövekedés fázisaival. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen összefüggés van a kettő között és miért szükséges megismételni a tartós szőrtelenítési eljárásokat, ezen blogbejegyzésünkből most megtudhatod.

A szőr növekedésének fázisai

Ahogyan már utaltunk rá, a szőrnövekedés folyamatának jelentős szerepe van a lézeres szőrtelenítési eljárások során, így elsősorban fontos tisztázni, pontosan mik is ezek a fázisok.

  1. Aktív növekedési / anagén fázis:

A szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata ebben a fázisban folyamatos, és a pigmentsejtek ekkor termelik a szőrszálak festékanyagát, a melanint. Genetika és testtájtól függő, hogy egy szőrszál meddig marad ebben a stádiumban, de a lézerkezelések szempontjából ez a szakasz a legideálisabb!

  1. Átmeneti / katagén fázis:

Ebben a szakaszban a sejtosztódás lelassul, ezáltal a szőrnövekedés is megáll. A szőrtüsző pedig fokozatosan összezsugorodik, gyengül a kapcsolata a szőrszállal, majd teljesen elválik a vérellátást nyújtó papillától.

  1. Nyugalmi / telogén fázis:

Ebben a 2-4 hónapig tartó fázisban a szőrtüsző már nyugvó állapotban marad, majd elszarusodik. A nyugalmi fázis végén az előző, csak kutikulája révén rögzített szőrszálat az újonnan növekvő szőrszál kilöki, és újra indul a szőrnövekedés.

A szőr növedekése esetén négy jól elkülöníthető fázist különböztethetünk meg.

Hogyan kapcsolódik ez a lézeres szőrtelenítéshez?

Ahogy láthatjuk tehát, a szőrnövekedésnek 3 fázisa van, ám a testünkön található szőrszálak soha nincsenek egyszerre ugyanabban a fázisban. Egy időben, egy testrészen mindhárom fázisú szőrszál megtalálható, az egyes fázisok hossza a test különböző részein és a különböző életkorokban pedig szintén eltérőek. Ezért a hosszútávú hatás érdekében, elengedhetetlen a lézeres szőrtelenítő kezelés megismétlése több alkalommal, hogy minden szőrszálat az anagén fázisban tudjuk „elkapni” és így a lézerfény a szőrtüszőbe hatolva meggátolhassa a további szőrnövekedést.

Jelentkezz be most lézeres szőrtelenítő kezelésre, melyet a piacon egyedülálló Candela Gentle Max Pro berendezéssel végzünk és kezdd a következő nyarat sima, szőrmentes megjelenéssel! Ha kíváncsi vagy, neked hány alkalomra van szükséged, vegyél részt személyes konzultáción, ahol szakértő orvosaink összeállítják a számodra legmegfelelőbb kezeléssorozatot!

Ha szívesen olvasnál további bejegyzéseket orvos esztétikai témákban, kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.