fbpx

3+1 népszerű ajakforma, ami minden tekintetet magára vonz

A hialuronsav csodákra képes, főleg, ha az ajkakról van szó. A dús, sima és tökéletes formájú ajkakról nagyon sokan álmodozunk. De vajon mit értünk tökéletes ajakforma alatt? Egyértelműen azt, ami az arcodhoz és a vonásaidhoz a legközelebb áll. Ebben az bejegyzésben segítünk, hogy megtaláld a hozzád legjobban illő ajakformát.

1. Hagyományos technika

A legnépszerűbb ajakformát a hagyományos technika adja, melynek során hagyományos, hegyes tűt használunk a hialuronsav beinjektálására. A hatóanyag az ajak néhány kijelölt pontján kerül befecskendezésre, ami minimális vérzéssel járhat.

A hagyományos technika alkalmazásakor az ajkat vízszintes irányból szúrjuk meg, hogy a hatóanyag egyenletesen terüljön el. Ezt követően az ajak kézi masszírozásával lehet segíteni a filler szétoszlatását, valamint ezzel az esetleges ödéma kialakulása is csökkenthetővé válik.

2. Orosz ajkak (russian lips) technika

Ahogy a neve is sugallja, a russian lips technika az orosz matrjoska-babák különleges ajakformáját igyekszik imitálni. De hogyan érhető el ez a kerekded ajakforma? A kezelés során a hialuronsavas töltőanyagot egy vékonyabb tű segítségével nem az ajak teljes felületén, hanem csak a középső területen oszlatjuk el. Ezzel a Cupido-ív nagyobb hangsúlyt kap és kialakul a kívánt szív alakú ajakforma.

A hagyományos technikával szemben ebben az esetben több kisebb adagban juttatjuk be a hatóanyagot a bőr alá. Emellett fontos, hogy a tűt ezúttal függőleges irányban tartsuk, hogy az ajak középső területére koncentrálódjon a hatóanyag.

3. Lip tenting technika

A lip tenting technikával az ajak formáját és volumenét is átalakíthatjuk. Az eljárás sajátossága, úgy emelhető ki a Cupido-ív, hogy oldalról tekintve nem dudorodik ki az eredeti állapotnál jobban az ajak. Ehhez a tűt a felső ajak feletti bőrrészen keresztül vezetjük a bőr alá majdnem teljesen függőleges irányból. A hialuronsavas töltőanyagot a tű eltávolítása során fecskendezzük be, amivel anélkül lehet hangsúlyosabbá tenni a Cupido-ívet, hogy a felső ajak feletti területet feltöltenénk.

+1 Lip rejuvenation (ajakfiatalítás) technika

Az utolsó, bónusz ajakforma valójában az ajkak fiatalítását helyezi fókuszba. A kezelés során az ajkak azon területeit célozzuk, amelyeken az idő nyomott hagyott. A kezelésbe beletartozik az ajakkontúr és a philtrum – a felső ajkat az orral összekötő két vonal – helyreállítása, valamint a volumenvesztés pótlása. Az eljárás hatására az ajkak és környékük visszanyerik a fiatalos feszességüket és teltségüket, amellyel az egész arc élettel telibbé válik.
Ha azonban nem egyszerűen teltebb ajkakra vágysz, hanem egy esetleges aszimmetriát szeretnél korrigálni, akkor lehetséges, hogy több módszer vegyítésével fogjuk tudni a legjobb eredményt elérni.

Már ki is választottad a legszimpatikusabb technikát? Vagy szeretnéd jobban beleásni magad a témába? Kövesd be Facebook oldalunkat hasonló tartalmakért, valamint vegyél részt telefonos konzultációnkon!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram