fbpx

2023-as orvos esztétikai trendek, amikről hallanod kell!

Az aktuális trendek évről-évre változnak, nincs ez másként az orvos esztétikai és plasztikai kezelések terén sem. Van, hogy a legőrültebb eljárások hódítják meg a világot, de olyan esetekkel is találkozhatunk, amikor épp, hogy a természetes hatás lesz divatos. Olvasd el bejegyzésünket, amelyben bemutatjuk, hogy milyenek a legfrissebb 2023-as orvos esztétikai trendek!

1. trend: Buccal Fat Removal, az új őrület

A legújabb és legtöbbször emlegetett plasztikai trend ebben az évben kétségkívül a buccal fat removal. Az eljárás során tulajdonképpen az arcpárnák zsírját távolítják el, az arccsont és az állívek közti területen, ezáltal egy vékonyabb, és „csontosabb” arcképet adva a páciensnek. Sajnos ez az eljárás több szempontból sem javasolt, annak ellenére, hogy hatalmas trend alakult ki körülötte. Mivel a beavatkozás plasztikai úton történik, így végleges és nem visszafordítható. Szakértők szerint az idő előrehaladtával arcunk folyamatosan veszít a természetes zsírállományából és vékonyabb lesz. Ha viszont már most egy határozottabb arcformát kapunk, képzeljük el, hogyan néz majd ki ez az eredmény 20, 30 vagy akár 40 év múlva. Ha hangsúlyos arckontúrra és orcákra vágysz, válaszd inkább a hialuronsavas arcfeltöltést!

A buccal fat removal segítségével élesíthetők az arc kontúrjai.

2. trend: A kevesebb néha több

Szerencsére a plasztikai és az orvos esztétikai trendek világa nem csak őrült beavatkozásokat hoz magával, sőt, ami azt illeti, egyre inkább nagyobb az igény a természetes eredményeket ígérő beavatkozások iránt. A szakértők szerint ez megmutatkozik abban, hogy a hialuronsavas ajakfeltöltés során a páciensek kevesebb dermális töltőanyag mennyiséggel is elégedettek, inkább a forma és az aszimmetria korrekció fontos számukra. A természetes, ízlésesen töltött ajkakat preferálják a hatalmas méretek helyett, valamint sokan az előzetesen beinjektált töltőanyagokat is kioldatják az ajkaikból annak érdekében, hogy egy naturálisabb végeredményt kaphassanak.

3. trend: A preventív botox

Habár a botulinum toxinos kezelés eddig is az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai eljárás volt, mostanában még nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek oka pedig nem más, mint a fiatalabb korosztály, akiknek láthatóan megnőtt az igénye arra, hogy időben megelőzze a mély ráncok kialakulását. Ezzel pedig idén a preventív botox eljárás is bekerült az orvos esztétikai trendek körébe.

A preventív botox már a fiatalok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
 

Ha orvos esztétikai beavatkozáson gondolkodsz, bízd magad szakértőkre! Válogass esztétikai kezeléseink széles kínálatából és jelentkezz be szakértő specialistáinkhoz, akiknél garantáltan jó kezekben leszel! Hasonló hasznos és érdekes tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram