fbpx

Lézeres szőrtelenítés

A tartós lézeres szőrtelenítésnek köszönhetően búcsút inthet a hosszas, olykor fájdalmas szőrtelenítési rutinnak már Szegeden is.

KÉRJ TELEFONOS KONZULTÁCIÓT ÉS IDŐPONTOT ORVOSAINKHOZ!
+36 30 018 5544

A lézeres szőrtelenítés kezelés bemutatása

A borotválás, gyantázás és más hagyományos módszerek csak ideiglenes megoldást biztosítanak, szemben a végleges szőrtelenítő eljárással, amely a speciális diódalézernek köszönhetően a szőrtüszőkbe hatolva akadályozza meg a szőrszálak visszanövését.

Már az ókori Egyiptomban is különböző megoldásokat alkalmaztak a selymes, szőrtelen bőr elérése érdekében, nem meglepő tehát, hogy ez a szépészeti eljárás napjainkban is nagy népszerűségnek örvend mind a nők, mind a férfiak körében. A jelen egyik leghatékonyabb tartós szőrtelenítő megoldásának, a lézeres szőrtelenítésnek köszönhetően nem csak a nem kívánt testszőrzettől szabadulhatunk meg, de búcsút inthetünk a fájdalmas szőrtüszőgyulladásnak és a szőrbenövésnek is.

A kezelés során az egyedülálló Candela Gentlemax Pro lézer fókuszáltan a szőrtüszőkbe hatolva fejti ki hatását, ahol a keletkező hő elöli a szőrtüszőt, ezzel megakadályozva a későbbi szőrnövekedést.

Habár a lézeres szőrtelenítés hatékonyan akadályozza meg a szőrnövekedést, a kezelést a maximális eredmény elérése érdekében több alkalommal javasolt megismételni. Már akár néhány kezelést követően látványos változás érhető el, feltűnően csökken a szőr sűrűsége és erőssége, és sokkal ritkábban nő ki a kezelt területen.

Milyen esetekben segít a lézeres szőrtelenítés?

Sűrű, sötét szőrzet

Hatékonyan távolítja el a vastagabb, sötétebb szőrszálakkal is.

Szőrtüszőgyulladás

Nincs többé borotválkozás okozta fájdalmas szőrtüszőgyulladás.

Szőrbenövés

Meggátolja a szőrnövekedést, ezáltal minimálisra csökkenti a szőrbenövés kockázatát.

A lézeres szőrtelenítés folyamata

1. LÉPÉS

Bőrtípus meghatározása a személyre szabott kezelés érdekében. A kezelés a kezelt terület nagyságától és a szőrszálak erősségétől függően kb. 20-60 percet vesz igénybe.

2. LÉPÉS

Védőszemüveg felhelyezése

3. LÉPÉS

A lézerfényt az eltávolítandó szőrzettől függő lövésszámban és hullámhosszon juttatunk a kezelt területre

Milyen területeken lehet alkalmazni?

Mikor érdemes alkalmazni?

BÁRMILYEN ÉLETKORBAN

A lézeres szőrtelenítés bármilyen korban eredményesen alkalmazható.

Mikor nem lehet alkalmazni a kezelést?

  • aktív bőrbetegség esetén
  • terhesség és szoptatás időszaka alatt
  • tetovált bőrfelület esetén
  • fényérzékenyítő gyógyszerek, készítmények szedése alatt
  • menstruációs ciklus alatt nem ajánlott a kezelés

Gyakran ismételt kérdések

+Minden bőrtípuson végezhető lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés a világos bőrrel és sötét szőrrel rendelkezők esetén a legoptimálisabb. A kevésbé pigmentált szőr ugyanis csak kisebb mennyiségű energiát tud magába szívni, amely lehet, hogy nem elegendő a szőrtüszők teljes mértékű elpusztításához. Sötétebb bőr esetén a pigmentanyagok elnyelhetik az energiát, ezáltal csökkentve a lézeres kezelés hatékonyságát.

+Mire kell figyelni a kezelés előtt?

A kezelés előtti 4 hétben kerülendő a szolárium és az erős napsugárzás. A lézeres kezelések között csak borotvával szőrtelenítsen, nem szabad gyantáztatni, vagy csipesszel szedni a szőrt! A kezelés időpontja előtt borotváld le a kezelendő területről a szőrt.

+Mire kell figyelni a kezelés után?

A kezelés utáni 4 hétben kerülni kell az UV sugarakat (napfény, szolárium). Fényvédő krém rendszeres és megfelelő használata javasolt. A kezelések között legalább 8-9 hétnek kell eltelnie, de ez lehet több idő is, a kezelés területétől függően.

+Hány alkalom szükséges a végleges eredmény eléréséhez?

Az, hogy hány alkalomból áll a kezelés, a kezelendő testrésztől, a szőr mennyiségétől, a szőrszálak vastagságától és színétől is függ. Általánosságban elmondható, hogy 4-8 alkalom után a szőr mennyisége 90%-kal csökkenthető a kezelt területen.

Szakképzett munkatársaink

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.