fbpx

CO2 lézeres kezelés

Tökéletesen sima, bőrhibáktól mentes és ránctalan bőrre vágysz? Szeretnél éveket fiatalodni akár 2 hét alatt? A jelenleg leghatékonyabb és legkorszerűbb arcfiatalító és bőrmegújító technológia, a CO2 lézeres kezelés már Szegeden is elérhető!

KÉRJ IDŐPONTOT TELEFONON VAGY ONLINE!
+36 30 018 5544 Bejelentkezés

A CO2 lézeres kezelés bemutatása

A kezelés során egy nagy teljesítményű, számítógéppel vezérelt lézeres berendezéssel a kiválasztott bőrterületre irányítjuk a lézerfényt, amely a lehető legnagyobb pontossággal, célzottan, kijelölt pontokban, úgynevezett pixelekben hatol be a bőr legmélyebb részeibe. A lézer rövid idő alatt, nagy energiát leadva, az apró pontokban felmelegíti és elpárologtatja a bőr víztartalmát, ezzel mikro-sebeket ejtve a kezelt felületen.

A mikro-sebek segítségével elért mesterséges hámlasztással ösztönözzük a bőrt a sejtek megújítására, amivel pedig fokozzuk a kollagén és hámsejt képződést. A gyógyulási folyamat során a bőr egy új, feszes és egészséges bőrréteget állít elő. Az eljárás által akár 10 évet is fiatalodhat a bőr.

Milyen esetekben segít a CO2 lézeres kezelés?

Bőrfoltok, bőrsérülések halványítása
Hegkezelés
Tág pórusok ellen
Mély és felületi ráncok kezelése

A CO2 lézeres kezelés folyamata

1. LÉPÉS

A kezelendő bőrfelület előkészítése, tisztítása, fertőtlenítése majd érzéstelenítése.

2. LÉPÉS

A gép személyre szabott beállítása, a kezelés megkezdése

3. LÉPÉS

Bőrnyugtató utókezelés

Milyen területeken lehet alkalmazni?

Mikor érdemes alkalmazni a CO2 lézeres kezelést?

18-65 év között

A lézeres bőrmegújítás ebben az életkorban eredményesen alkalmazható.

Mikor nem lehet alkalmazni a CO lézeres kezelést?

  • terhesség, szoptatás alatt
  • aktív fertőzés (bakteriális, gombás, virális) a kezelendő bőrfelszínen
  • kóros hegesedésre (keloid) való hajlam esetén
  • cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés esetén
  • epilepszia esetén
  • megelőző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek
  • isotretinoin hatóanyagú gyógyszer szedése alatt, ill. fél éven belül
  • bizonyos gyógyszerek (amelyek fokozzák a bőr fényérzékenységét) szedése alatt

Gyakran ismételt kérdések

+Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

A CO2 lézeres eljárás időtartama a kezelt felülettől függ, de általánosságban körülbelül 40-60 percet vesz igénybe.

+Mikorra lesz látható a kezelés eredménye?

A lézeres arcfiatalítás eredménye a bőrfelszín új rétegének megjelenése után, már akár 2 héttel a kezelést követően látható, a bőr feszessége pedig szinte már azonnal érzékelhető. Az intenzív kollagén-termelés folyamatosan alakul ki a beavatkozás után, a végleges eredmény is fokozatosan jelenik meg. A károsodott sejtek helyét fokozatosan veszik át az új, egészséges sejtek.

+Mi történik a kezelés után?

A lézeres arckezelés után 6-10 nappal a bőr elkezd hámlani, majd új bőrréteg képződik, ahhoz hasonlóan, mint amikor a napon leégünk és a felület hámlani kezd. Az új bőr rózsaszín és nagyon érzékeny kezdetben, de ez fokozatosan halványodik és gyógyul. A kezelés után a bőrfelület nagyon érzékeny, ezért a CO2 lézer kezelés után fontos a megfelelő és a bőrgyógyász által javasolt bőrápoló készítmény rendszeres használata!

+Mire figyeljünk a kezelés előtt?

A beavatkozás előtt érdemes könnyű ételeket fogyasztani és ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre, illetve tanácsos bizonyos vitaminok, ásványi anyagok pótlása (C-vitamin, szelén és cink), ezzel is segítve a gyógyulást. A CO2 lézeres kezelés előtt két héttel továbbá ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkobiloba és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése. A kezelés előtt 3 héttel már kiemelten fontos figyelni a nagyfokú fényvédelemre, illetve lehetőleg a kozmetikumok használatát is kerülni kell a kezelést megelőző napokban, hetekben.

+Mire figyeljünk a kezelés után?

A kezelés után nem javasolt a sminkelés és a kozmetikumok használata az arcon a kezeléstől számított 2 hétig, illetve minimum 4 hétig fontos tartózkodni a napozástól, a szolárium és a szauna használatától, és lehetőleg a dohányzástól. A kezeléssorozat időtartama alatt egyéb kozmetikai eljárásra ne kerüljön sor, utána még 6 hónapig legalább 30 faktoros fényvédő krémmel védjük a kezelt bőrfelületet.

+Hány alkalom szükséges a végleges eredmény eléréséhez?

A végső eredmény akár 1-2 évig tartós és látványos eredményt biztosít. A kezelőorvossal történő egyeztetés és a saját igények alapján évente 1 fenntartó kezelés javasolt. A CO2 lézeres arcfiatalítást és hegkezelést 25-30 éves kor körül érdemes elkezdeni, az első kezelés általában 2-3 beavatkozást igényel, a kezelések között pedig legalább 6-8 hétnek kell eltelnie.

Szakképzett munkatársaink

Noé Orvosi Esztétika

Telefonszám: +36 30 018 5544

Cím: 6721 Szeged, Bárka utca 1.

Instagram